Közösségi távolságtartás

Ez is egyike azoknak az új kifejezéseknek, amiket a koronavírusos időkben tanultunk meg mindannyian. Mondani könnyebb, mint csinálni: az oktatási intézményekben pl. különösen nehéz dolog megoldani a diákok távolságtartását, hiszen hasonlóan fontos cél az is, hogy a diákok egyúttal csapatmunkára, közös feladatmegoldásra, együttműködésre is szokjanak.

Régi iparosmondás, hogy jó szerszám nélkül nehéz jó munkát végezni – mi most egy új “szerszám”-ra szeretnénk felhívni a figyelmüket, ami esetleg hasznos lehet az Önök számára is.

Talán amerikai tinifilmekből ismerősek lehetnek ezek a fajta egyszemélyes, kompakt kis munkaállomások. Minden diáknak saját, kényelmes forgatható széke van, a szék alatt saját tárolóhelye, ahol a táska kényelmesen elfér.  Mindenkinek saját, állítható pozíciójú, nagy felületű írótáblája van, ami jobb és balkezeseknek is ideális. És mivel az egész kis munkaállomás görgőkön mozog, rendkívül könnyen hozhatók létre a tantermen belüli különféle alaprajzi elrendezések is.

Nemcsak mi gondoljuk így, nemcsak amerikai “huncutság” ez – az az Olaszország, amelyik a járvány tavaszi szakaszát  igazán megszenvedte, 270 ezer darab ilyen székkel várta az állami iskolák tanulóit a 2020-as tanévre.

Ha esetleg az Önök sulijának is érdekes lehet a Stuli,  készséggel állunk rendelkezésükre.

Stuli 100

 

Vissza